čtvrtek 20. listopadu 2014

Vysázeno a dosázeno


Hotovo.

Ten stromek, který vypadá jako jehličnan, je mišpule.
Prut před domem je jeřáb moravský sladkoplodý a špičák zcela vpravo smiřické vzácné.
Tři krtince na kraji trávníku, to jsou aronie Hugin keřové a měly by zpevnit svah, ten ovšem z fotografie elegantně zmizel.
Další je Tatarova hrušeň, naše již druhá. Moc se těším na frňákovníkové hruštičky.
Poslední kousek na samostatné fotografii je zvonkové a opravdu poslední naše letošní vysazenice je banánové zimní - úplně vpředu na souborném snímku.

Stromky pocházejí z Malenovic u Zlína a z Uherského Ostrohu.



Závěrečné foto celého sádku. Konec zvonec. Pokračování (nejspíš) napřesrok.

V tuto chvíli máme dvakrát matčino, jednou boikovo, jedno smiřické vzácné, jedno zvonkové, jeden Signe Tillish, jednu ananasovou renetu, jednou letní průsvitné, jedno banánové zimní (plus šest starých jabloní), tři švestky, jednu samosprašnou třešeň (aspoň doufám), jednu mirabelku, jednu moruši bílou, jednu višničku, dvě Tatarovy hrušně, dva jeřáby moravské sladkoplodé, jednu mišpuli, dvě hruštičky Nashi, celkem šest aronií a na kraji lesíka tři dost bídné dříny. A rybízy a angrešty a maliny a lísky šlechtěné i ty plebejské.

Chybí pořádný exemplář šlechtěného ostružinovníku a dost možná by se vešla ještě jedna jabloň (Pottovo jablko?, holovouské malinové?). A jednou - možná - vinná réva jako za nejstarších časů...

Meruňky a broskvoně nezkoušíme, u nás se jim nedaří.


2 komentáře:

  1. Klobouk dolů paní...já jsme stihla píchnout do země dva rybízy a dva zimolezy a jeden zlatý déš´t a jak jsme na sebe pyšná, ale tootk...:-)

    OdpovědětVymazat