pátek 24. února 2017

Ostatky (b)



Knížka pro naše staré přátelé a jejich novou zahradu. 

Možná bych tento obtloustlý úlovek ani nezmínila, kdyby kniha nebyla vytištěna v Československu a kdyby antikvariát v morové vesnici nebyl bez obsluhy. 

Nejprve jsem v té nízké světnici plné knih rozpačitě postávala a čekala, kdy se konečně objeví prodavač, pak jsem se osmělila a začala se jimi probírat, a teprve až už jsme se v knihách přehrabovali úplně všichni včetně všetečky Melichara, někdo si všiml té malé cedulky na stolku: Vezmi si knihu a zaplať libru. Díky.



4 komentáře:

  1. Po čase jsme se prošla po háčkovacím webu a teda je to supe,r musím zase oprášit háček! Jinak gratulace k Top výběru na Fleru!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, děkuju, však se taky nadýmám pýchou :-D Potřebovala bych tak dva tři dny nerušené webové činnosti, abych příspěvky sjednotila atd. atd., ale zatím to na takový klidný ráj nevypadá...

      Vymazat
  2. No to je gól, ta knížka. A koncept antikvariátu taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Setkala jsem se s češtinou/Čechy/Čechami mnohem častěji, než bych byla čekala. A koncept obchodu bez prodavače v Midsomeru, zemi překypující charitativními akcemi, není pro Midsomeřany nic neobvyklého, vezmou si svou knihu, místo požadované libry zaplatí pět, u dveří nasypou do plastové pokladničky všechny drobné z kapsy, a až knížku přečtou, donesou ji tam zase zpátky.

      Vymazat